Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ne dobjuk ki a hagymahéjat,
  2024-02-08 22:33:22, csütörtök
 
  Ne dobjuk ki a hagymahéjat, sok mindenre felhasználhatjuk

Napjainkban egyre nagyobb fontossággal bír a környezettudatosság. Ha van kertünk és még termesztünk is abban zöldségeket, gyógy- és fűszernövényeket, akkor igazán nagyon hasznos lehet a komposzt. A komposztba minden olyan anyag bekerülhet, amely lebomlik és jót tesz a földnek, ily módon a növényeinknek. A hagyma és a fokhagyma is bekerülhet a komposztba, de egyéb haszna is van a hagymahéjnak.

A vöröshagyma és a fokhagyma ismét kezd egyre nagyobb népszerűségnek örvendeni, hiszen köztudott, hogy mindkettő tele van nagyon értékes tápanyaggal, és sokféle betegség megelőzésében lehetnek a segítségünkre.

Nemcsak a hagyma és a fokhagyma, de a héjuk is sokféle tápanyagban bővelkedik. Többek között megtalálható ezekben C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, kálium, kalcium, foszfor, antioxidánsok, flavonoidok, kvercetin, szerves kénvegyületek, allil-diszulfid és allicin.

A kvercetin nemcsak egy erős antioxidáns, de remek gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, ami segít leküzdeni az oxidatív stresszt is. Az allicin nemcsak az öregedési folyamatok lassításában lehet a segítségünkre, de fokozhatja az immunitást, csökkentheti a magas koleszterinszintet, és segít fenntartani a szív- és érrendszer egészségét is.

Nézzük meg, hogy mire is használhatjuk ennek a két hagymának a héját. Nemcsak a hagymaféléket, de a hagymahéjat is felhasználhatjuk levesek, pörköltek és egyéb ételek készítéséhez. Azonban először meg kell párolnunk, főznünk a hagymahéjat. Tegyünk egy edénybe vizet, majd adjuk hozzá a megmosott hagymahéjat. Fűszereket is szórhatunk az edénybe. Amikor úgy érezzük, hogy szép színe van a hagymás víznek, szűrjük le. Tároljuk hűtőszekrényben, majd amikor főzünk, adagoljunk ebből a keverékből az ételünkhöz.

Hagymahéjból remek gyulladáscsökkentő teát is készíthetünk. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a hagymahéjat, majd hagyjuk állni legalább félórán keresztül. Ezt követően szűrjük le, majd ízesítsük mézzel és citromlével. Nemcsak az influenza megelőzésében segít ez a keverék, de nagyszerűen csillapítja az izomgörcsöket, és még a jobb alvást is megtámogatja.

Ha sokat viszket a bőrünk, illetve begyulladt és még az irritáció is jellemzi, akkor a hagymahéjból készült tonik rendkívül jó hatással lesz rá, ugyanis nemcsak antimikrobiális, hanem gyulladáscsökkentő és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Készítsünk a fent leírt módon teát a hagymahéjból, várjuk meg, míg kicsit lehűl, majd mártogassunk meg benne vattakorongot, és ezzel törölgessük át az irritált bőrfelületet.

Hogyan készítsünk hagymahéjból teát?
Hagymahéjtea hozzávalói:
egy fej vöröshagyma,
forró víz,
méz,
citromlé.

Elkészítése:
Első lépésként alaposan mossuk meg a hagymát, majd szedegessük le a héját és tegyük azt egy nagyobb bögrébe. Ezt követően öntsük rá a forró vizet. Áztassuk legalább 10 percig, majd szűrjük le. Ízesítsük mézzel és frissen facsart citromlével.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: felhasználhatjuk, tulajdonságokkal, fűszernövényeket, hűtőszekrényben, antimikrobiális, népszerűségnek, segítségünkre, antioxidánsok, növényeinknek, vattakorongot, megelőzésében, izomgörcsöket, használhatjuk, hagymaféléket, kénvegyületek, megtámogatja, hagymahéjból, gombaellenes, bőrfelületet, mártogassunk, készítéséhez, hagymahéjtea, csökkentheti, fontossággal, készíthetünk, lassításában, megtalálható, hagymahéjnak, vöröshagyma, tápanyaggal, nagyszerűen, hagymahéjat, citromlével, csillapítja, flavonoidok, tápanyagban, komposztba minden, fokhagyma ismét, kvercetin nemcsak, erős antioxidáns, oxidatív stresszt, allicin nemcsak, öregedési folyamatok, edénybe vizet, megmosott hagymahéjat, hagymás víznek, influenza megelőzésében, jobb alvást, hagymahéjból készült, fent leírt, irritált bőrfelületet, nagyobb bögrébe,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Julian Brass gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy hatékony szolga  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mi lenne ha  Png nő  Makszim Gorkij gondolata  Egy bizonyos határt  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Éretlen vers  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép napot kívánok  Popper Péter szavai  Png nő  Fehér virág  Akarat  képre írva  Minden harmadik...  Esti kép  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Png kutya  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Png kutya  Soha ne kedvezz...  Kaffka_Margit  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nevem  A sors  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mindig jusson idő nevetni  Nem számIt  Tanuld meg ezt a versemet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Őrizkednünk kell...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szívem tiéd  Nagyi telefonál  Makszim Gorkij gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Png cica  Őrizkednünk kell...  Fekete István - Akác  A Megváltó szolgálatában  képre írva  Próbálj meg ...  Alázat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
komposztba minden, fokhagyma ismét, kvercetin nemcsak, erős antioxidáns, oxidatív stresszt, allicin nemcsak, öregedési folyamatok, edénybe vizet, megmosott hagymahéjat, hagymás víznek, influenza megelőzésében, jobb alvást, hagymahéjból készült, fent leírt, irritált bőrfelületet, nagyobb bögrébe, forró vizet, felhasználhatjuk, tulajdonságokkal, fűszernövényeket, hűtőszekrényben, antimikrobiális, népszerűségnek, segítségünkre, antioxidánsok, növényeinknek, vattakorongot, megelőzésében, izomgörcsöket, használhatjuk, hagymaféléket, kénvegyületek, megtámogatja, hagymahéjból, gombaellenes, bőrfelületet, mártogassunk, készítéséhez, hagymahéjtea, csökkentheti, fontossággal, készíthetünk, lassításában, megtalálható, hagymahéjnak, vöröshagyma, tápanyaggal, nagyszerűen, hagymahéjat, citromlével, csillapítja, flavonoidok, tápanyagban, termesztünk, antioxidáns, zöldségeket, fenntartani, szedegessük, napjainkban, rendelkezik, törölgessük, elkészítése, folyamatok, bővelkedik, szórhatunk, komposztba, adagoljunk, ételünkhöz, fokozhatja, immunitást, forraljunk, fűszereket, keverékből, készítsünk, érrendszer, hozzávalói, begyulladt, egészségét, bekerülhet, leküzdeni, hagymának, pörköltek, megmosott, fokhagyma, kvercetin, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.